Alltid oavsett.

En djurgårdsälskande tjej med många ideér, tankar och åsikter.

Tid för tankar..

Publicerad 2012-12-25 12:50:27 i Allmänt,

Nu sitter jag på bussen upp till härjedalen och min älskling. Det ska bli så skönt att komma upp och bara slöa och mysa i en vecka! När jag åker buss sitter jag oftast med musik i lurarna, bara kollar ut genom fönstret och låter tankarna flyga runt i mitt huvud. Jag tänker på hur annorlunda mitt liv är jämfört med för några år sen, och ännu mer hur annorlunda jag är från den tiden. Det var en tid då jag kunde älska mig själv ena dagen, för att sedan känna ett så stort hat och förakt för mig själv och även för världen vi bor i. "Vem är jag egentligen? Vad har jag för värde i en oändligt stor värld som denna? Vad är det för mening med detta, egentligen?". Så gick några tankar och även var det många andra tankar som fick mig att tveka på mig själv och livet. Omgivningen och personerna runt om kring mig bidrog nog mycket till att jag ändrade inställning från dag till dag. Jag hade ingen direkt fast, stabil grund att stå på. Jag var ingenstans och överallt, jag älskade och jag hatade. Den energin tog på en och det var inte fören kanske två år sedan som jag förändrades. Det krävdes att jag tillslut fick nog. Ett förhållande tog slut och ett annat började. Men inte med någon annan, inte just då. Utan ett förhållande till mig själv, vem jag var och vem jag ville vara. Och för första gången hade jag något stabilt att luta mig mot. Mig själv. Händer något jävligt, då har jag ändå mig själv. Denna upptäckt gav mig en sån trygghet att det blev en sorts nystart för mig, Linnea, Nessa. Kort senare träffade jag killen jag troligen kommer att spendera resten av mitt liv med. Det är så jag känner just nu. Vi är som gjorda för varandra och jag är så lycklig med honom vid min sida.
Jag minns att i början när vi träffades frågade han vad jag tyckte om fjällen och norrland. Jag hade varit i norrland många gånger, och jag hade vid tidpunkten varit i åre för mindre än ett halvår sen. Ändå svarade jag "Jag vet inte". Varför? Jo, för jag hade aldrig varit i norrland då jag mått och känt så som jag gjorde då. Nykär i livet, världen och framtiden.

Blogga från mobilen?

Publicerad 2012-12-24 22:51:00 i Allmänt,

Fick frågan om varför jag inte bara ska blogga från mobilen när jag inte har tillgång till min eller någobs dator, och det är för att det alltid har krånglat vaaaarje gång jag försökt göra det!! Men för din skull gör jag ett nytt försök ;) så om detta går vägen kaaanske jag bloggar lite nu i veckan i alla fall. Men tycker det är lite krångligt och inga bilder får ni se så blir inte lika ofta som annars tror jag! Nåja. Nu ligger jag i sängen och tänkte faktiskt sova snart. :) Har en buss att passa iimorn ju! ;)

GOD JUL!

Publicerad 2012-12-24 20:54:49 i Allmänt,

God jul alla mina läsare! Hoppas ni har haft och har en underbar julafton med mycket mys! Det har jag haft. Imorse vaknade jag redan halv nio och kunde inte somna om. Så jag gick upp och gick till köket där mamma redan var i full gång med att både koka gröt, baka lussebullar och koka knäck :P Så jag hjälpte henne med det. Vi åt grötfrukost, JAG FICK MANDELN! ;) Sedan gick vi en promenad för att sedan börja förbereda för julbordet. Farmor, Erik och Helena kom lite innan Kalle Anka som vi självklart tittade på med glöggen i minikopparna framför oss. Sen åt vi julbord tills vi rullade fram. Självklart hade vi köpt alldeles för många julklappar till varandra som vi delade ut och öppnade. Jag fick bland annat en kapselmaskin o tillbehör till den! Alla blev nöjda och glada ;P Karl Bertil Jonsson och kakfika är en självklarhet efter presentöppnandet. Mysjul!
 
Nu sitter jag med mammas laptop i soffan och funderar på vad jag ska göra. Kolla på tv, läsa ny bok eller däcka i sängen? Hmm. Något jag dock säkert vet är att jag inte kommer skriva mycket mer på bloggen fören nästa år, så jag vill helt enkelt önska er ett gott nytt år! Många jul och nyårsbilder får ni se när jag är tillbaka. PUSSHEJ
 
Klappberget ;P
Lite av julbordet! Blir mätt av att bara kolla på bilden :P

Dan före doppardan!

Publicerad 2012-12-23 21:16:10 i Allmänt,

Nu sitter jag hemma hos mina föräldrar i Älvsjö och har precis pyntat granen! Var riktigt trevligt hemma hos jonas med god mat och bra sällskap! Mindre trevligt var att Andreas ringde och berätta att dom krockat med en ren och kört av vägen. SOM TUR VAR klarade dom sig utan skador. Bilen däremot är nog nästan historia tror jag. Synd med tanke på att vi nästan precis köpte den och var väldigt nöjda med den. Men det viktiga är att dom är okey! Bil kan man köpa mängder av.
 
Vi får se hur mycket mer bloggande det blir nu på ett tag, för imorgon är det full rulle och sedan den 25e åker jag upp till min älskade Andreas. Men jag kommer nog in och säger god jul imorn i alla fall ;)

23e

Publicerad 2012-12-23 11:09:47 i Allmänt,

Idag är det dan före julafton. Älskling åkte iväg för en liten stund sedan :( Men får träffa honom om 2 dagar så jag boooorde överleva! 
Ikväll ska jag till Jonas en stund och fira honom med hans familj. Sedan tror jag att det blir julgranspyntning hemma i Älvsjö. Myspysdag. 
Igår bytte ju jag och Andreas julklappar eftersom vi inte är med varandra på julafton. Jag fick en matberedare av honom :D Har tjatat om det sen vi flyttade ihop... haha. Så det var gulligt :) Andreas fick två biljetter till Johan Glans stand-up show! Jag hoppas att han bjuder med mig ;);) 
 
Nu ska det bakas bröd och bullar här hemma!

Dan före dan före doppardan..

Publicerad 2012-12-22 17:03:29 i Allmänt,

Igår vann Djurgården mot Oskarshamn med 4-0 på hovet, Jonas födelsedag till ära! Med alla grymma målchanser djurgården hade så hade det lika gärna kunnat sluta 8-0. Riktigt bra match! Sedan drog vi ut på underbara bar där vi var till kanske kl ett, sedan tog vi tåget hem till märsta. 
Idag har vi varit på fika hos två olika personer och fick även träffa Andreas lilla kusinbarn Moa. Hon fick en järnkanin, difnappar och difhaklapp. Det ska ju börjas i tid ;) 
 
Nu packar vi och så här hemma. Ska strax köpa hem lite mat och ge varandra julklapp mitt i allt stök :) Myys. 

Trött!

Publicerad 2012-12-20 08:19:36 i Allmänt,

Kom inte hem fören efter 20 igårkväll. Då hann jag bara äta och greja, sen var det bara att sova för att sedan gå till jobbet igen. :P Så lite trött och sliten känner jag mig. Är glad att det inte är så varje dag i alla fall! Det var en mysig avslutning med fackeltåg och eldshow utomhus. Uppskattades verkligen av barnen!
Idag har jag IT hela dagen, för imorgon så behövs jag på fritids då det är lite kort om folk. Två jobbdagar kvar nu. Känns i hela kroppen att jag behöver vara ledig. Har varit en rätt slitig höst med mycket sjukdom. Trodde jag skulle bli mindre sjuk efter att jag opererade bort halsmandlarna.. men icke! Kan ju bero på att jag jobbar runtomkring barn som gör att jag blivit så pass sjuk hela tiden. Brukar ju vara värst första tiden, så jag hoppas på en friskare tid i vår!!

Snaaart 2 dagar kvar..

Publicerad 2012-12-19 15:14:44 i Allmänt,

Idag är det onsdag, vilket innebär skolavslutning för alla elever på mitt jobb! Denna avslutning håller vi på kvällen, vilket gör att jag inte slutar än på några timmar. Men det blir ju lite mys med pepparkakor och saft med föräldrar, så det ska bli trevligt!
Igår hade vi Malin på middagsbesök hemma i vår lägenhet. Vi lagade tacogratäng och jag åt tills jag mådde lite illa.. Men det är ju sååå gott!! Äter alltid för mycket av den maten :P
 
I helgen blir det full fart, på fredagen fyller Jonas år! Detta firar vi med hockey på hovet och sedan en utgång på det. På lördagen blir det packning till härjedalen och lite minijulafton hemma med älskling.<3 På söndagen åker jag mot Älvsjö och Andreas mot stugan. På kvällen där ska jag troligen till Jonas där han kommer ha lite födelsedagsfirande med närmsta släkten! Mys!! Men bästa av allt! LÅNGLEDIGT! :D
 
Nu ska jag få några laptops att fungera här, ses!

Sjukt tänk..

Publicerad 2012-12-18 14:41:00 i Allmänt,

Dom flesta har väl läst om den sjuka skolmassakern som hände i en liten småstad i USA. 27 personer misste livet, därav 20 barn i åldern 5-10år. Om du inte har koll kan du läsa mer om det här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15939521.ab
 
Riktigt sjuk händelse som jag känner lite extra för eftersom jag jobbar med barn i just den åldern. Alla tankar till föräldrar, lärare, elever och anhöriga som nu sörjer.
 
I USA verkar det vara väldigt mycket enklare att skaffa ett vapen än i tex Sverige. Så man tycker att en händelse som denna (som ständigt återkommer på annan ort) borde öppna folket i USAs ögon lite, och kanske fundera på om deras vapenlagar verkligen är så bra. Men nej, då vänder några istället på skiten och anser att även lärarna ska ha vapen i skolan för att då kunna försvara sig med.. Hallå liksom?! För det första, hur bra på en skala är det att förvara VAPEN i en skola för 5-10åringar? Då behöver det ju ändå vara inlåst ordentligt i ett skåp som inga barn når vilket gör det väldigt svårt att försvara sig fort med.. För det andra, det förebygger inte alls att flera massaker sker, vilket ju borde vara prioETT för dom...För jag tror tyvärr inte en psykiskt instabil människa kommer att tveka pga att läraren kanske lyckas ha ett vapen i handen efter flera minuter, då det oftast tyvärr slutar med att personen i fråga tar livet av sig. Tycker det låter så dumt alltihop!
Nej, bästa sättet är att se över diverse vapenlagar för att se till att försvåra för instabila personer att få tag i ett vapen från första början...

Nu är det jul, här i vårt hus...

Publicerad 2012-12-17 20:08:11 i Allmänt,

För nu har vi pyntat granen här hemma :) Fiiiint blev de! Blev en liten vanlig gran, ingen kungsgran, men det gör ju inget! Den är ungefär lika hög som mig, så 172cm PRICK! haha. Dock tycker jag att det behövs mera glitter! Får fixa det imorgon. Nu: Lilla årskrönikan! 
 
:)
Mitt favoritpynt ;)

4 dagar kvar..

Publicerad 2012-12-17 17:06:34 i Allmänt,

Nu är jag hemma från jobbet, och det är måndag. Detta betyder att det är 4 arbetsdagar kvar innan LEDIGHET! Ska bli så grymt skönt. Julafton kommer jag ju att fira hemma i Älvsjö. Dagen efter det så åker jag upp till Härjedalen där älskling redan kommer vara. Längtar! 
Helgen var precis lagom! Mysig och trevlig. Både lite nytta och nöje. Blev dock ingen julmarknad på söndagen för min mamma kunde inte ta sig hit på något vettigt sätt pga vädret. Men jag träffar ju dom nästa helg så :) 
Snart så kommer älskling hem med en fin kungsgran, så den ska vi klä ikväll. Annars blir det nog bara till o slöa och mysa. Paketen är ju inslagna, lägenheten städad och allt är i sin ordning, så då får man lata sig. :D

Sovdags!

Publicerad 2012-12-14 23:06:10 i Allmänt,

Nu har jag suttit halva kvällen och slagit in julklapparna som jag var och hämtade tidigare. ;P Jag älskar att slå in paket! Man får verkligen vara kreativ och får snabbt ett fint resultat! Så jag är nöjd. Bara någon enstaka julklapp kvar tror jag nu. Skönt! Så man slipper springa runt den 23e december och leta.. 
Gick bra att äta middag så nu är jag nästan helt återställd :D Imorgon på dagen har vi bestämt oss för att åka på julgransjakt bland annat. Så får se till att gå upp i tid så vi slipper den värsta rusningen! Såååå godnatt!
 
Klapparna i alla färger och former ;)

Fredag

Publicerad 2012-12-14 10:38:14 i Allmänt,

Idag är det fredag ännu en gång, och jag är fortfarande hemma från jobbet. Magen har tagit onödigt lång tid på sig att må bättre, men nu börjar den bete sig som den ska! SKÖNT. Imorgon ska vi ju på inflyttningsfest och på söndag ska vi på julmarknad! Då kan man inte vara sjuk ju. 
Lite senare idag ska jag gå upp och hämta lite paket som jag har beställt hem! Julklappar o grejer ;)

Sjuk..

Publicerad 2012-12-12 09:58:47 i Allmänt,

Kände igår på eftermiddagen hur jag började må mer och mer illa.. Antog att det var färdigköttbullarna som serverades till lunch, för min mage brukar aldrig gilla dom särskilt mycket, så jag försökte att bara ignorera illamåendet. Tillslut var jag tvungen att gå hem, vilket var bra eftersom hela eftermiddagen och kvällen blev rätt jobbig.. Bodde inne i badrummet om man säger så ;P Såklart så har jag även världens träningsverk i benen, vilket gör varenda rörelse jobbig :P Haha. Jaja, så nu är jag hemma igen. Har fått i mig liiite vatten hittills i alla fall.
 
Ikväll skulle jag gått på julbord med jobbet, men det kan jag ju glömma nu.. :( BLÄ. Blir så trött på detta! Det enda jag kan göra är att hoppas att jag blir frisk fort. 
 
Japp, bilden har ingen som helst connection till texten :)

Måndagkväll

Publicerad 2012-12-10 20:36:51 i Allmänt,

Sitter nyduschad i min onepiece i soffan just nu. Gick som sagt och tränade efter jobbet, vilket kändes jätteskönt! Var dock så slut i benen efter att dom nästan vek sig flera gånger i backen på vägen hem. Men det är väl så det ska vara efter ett ordentligt träningspass ;) 
Väl hemma har vi lagat mat, plockat lite här hemma och så duschat^^ Nu ska jag bara slöa tills sovklockan ringer ;P 
 
JUSTEEE Nu är det ju Lilla årskrönikan!! Måste se om det är något att se ;D

Nej nu!

Publicerad 2012-12-10 14:23:20 i Allmänt,

Ikväll efter jobbet ska jag fan gå och träna. Kände nu på dagen hur jag verkligen måste komma igång igen. Få ut lite aggressioner, energi och för att bli piggare! Så gym blir det sen!
Är lite besviken också, för imorgon skulle jag ha gått en IT-kurs som gör att jag sedan får hålla på med skolans hemsida, men den är nu inställd, vilket känns skittrist! Är liksom perfekt att få hålla på med dagar då det är lugnt på IThjälpfronten, som till exempel idag. Men utan kursen får jag inte röra hemsidan.. Jaja, det är som det är!
En lite mer glädjande och väldigt skön grej är att efter idag så är det bara 9 arbetsdagar kvar tills jul och nyårsledigt för min och älsklings del! Ska bli såååååå skönt. :)

Huset!

Publicerad 2012-12-09 21:16:03 i Allmänt,

Nu är pepparkakshuset fääärdigt! Har även hunnit mysa framför både Johan Glansdvdn och Ice age 4 med min söta pojkvän! Han har ju såklart varit delaktig i husbygget också :) Tycker den blev söt^^ Gjorde ett lite mindre "Hus" i år. Det är faktiskt en grillkåta om man ska vara noggrann. Den får bo i snöskogen med tomtarna nu! Nu ska jag mysa ännu lite mer med min Andreas innan man måste börja tänka på morgondagen. 
 
Bilder från dagen ;)
 
Andra advent är det ju som sagt!
Ritningar är viktigt att göra innan ;)
Delar + igelkottar, giraffer, tuggade gubbar och annat kul ;)
Bara lite snö på taket som saknas
Taket!
Taket MED snö :D
Husets hem.

Andra advent!

Publicerad 2012-12-09 12:06:49 i Allmänt,

Nu är det andra advent och vi ska strax sätta igång att rita en ritning på pepparkakshuset som ska byggas ;) Tror det blir grymt alltså. Ni får veta vad det blev sen ;P
Igång var vi ju på 60årsfest, vilket var mycket trevligt! Roligt att träffa Antes bästa kompis Oskar också. Ser honom inte så ofta längre, för han bor uppe i Skelefteå! På dagen igår var vi på lite julklappsjakt också. hittade några grejer i alla fall :) Nej, dags att bli kreativ!
 

Julens drycker

Publicerad 2012-12-07 21:42:05 i Allmänt,

Är för mig glögg och coca cola! "VADETÄRJUJULMUSTDETVETJUALLAÄRHONSJUK?!?" Nääe för mig är cola det jag väljer på julbordet, till lussebullarna, till skinkmackan, jaa, till och med till glöggen ;) Jag KAN INTE välja julmust om coca cola finns som alternativ :P Så äre! Så ska det vara! Punkt slut. 
 
Glögg och cola ;) 

Mys

Publicerad 2012-12-07 16:53:08 i Allmänt,

Nu är ännu en jobbvecka förbi. Som ni säkert märkt har jag inte skrivit några inlägg på hela veckan typ. Har inte haft något vettigt att skriva om helt enkelt! Men nu är det iaf helg igen! Ikväll ska vi bara slöa och mysa här hemma med lite chips och dip o cola framför en film! Imorgon får vi se vad vi gör på dagen, men på kvällen ska vi på 60årsfest! :) Sen tänkte jag baka ett pepparkakshus på söndagen. Har inte riktigt bestämt mig för hur det ska se ut, men kommer nog på något bra ;) 
 
Pepparkakshuset jag byggde i Leksand år 2010 :)
Pepparkakshuset jag byggde hemma i Älvsjö 2011 :D

Justeee

Publicerad 2012-12-03 22:04:41 i Allmänt,

Nu är min sminkhörna i princip färdig! :D Så nu kan jag börja flytta dit alla mina smink och hårgrejer. Tycker det blev superbra alltså! NÖJD! Vad tycker ni?^^
 
Med lampan släckt 
Med lampan tänd! Den ger perfekt ljus när man ska sminka sig!

Vår dag!

Publicerad 2012-12-03 21:55:45 i Allmänt,

Idag har jag och min underbara Andreas varit tillsammans i ett och ett halvt år! :) Mångamångafler månader och år ska det såklart bli. <3 Vi gick därför ut och åt middag på O'learys här i märsta. Dom har riktigt bra mat där! Mätt!!!
Idag har vi annars pysslat här hemma med gardiner och lite annat. Jag sydde upp gardiner och gjorde omtag till dem medan jag satte Andreas vid strykjärnet ;P haha. Sedan så hade han även satt upp julbelysningen ute på balkongen! Det blev riktigt juligt och fint tycker jag! 
 
Med balkongbelysningen i bakgrunden!
Riktigt julröd färg!
Min lilla tomte från älvsjö fick bo vid adventsljusen!

Goda rester

Publicerad 2012-12-02 21:18:57 i Allmänt,

Slängde ihop en god middag på älgsteken som var kvar, pasta, salladslök och lite kryddor :D Gottgottgott! 
 

Julmys hemma

Publicerad 2012-12-02 21:17:19 i Allmänt,

Nu har vi fått upp rätt så mycket av vårat julpynt. Jag har dock inte orkat sy upp julgardinerna till vardagsrummet ännu, det får bli i veckan :) 
 
Adventsljusen på soffbordet :) 
Lampa i vardagsrummet ;)
Räven har fått ett julbo!
Våra pingviner vi gjorde förra året.
Sovrummet!
Lillrummet :)
Tomteskogen
:)
Älskling försöker få lite lampor att fungera!
Köket! 

Första advent

Publicerad 2012-12-02 13:45:07 i Allmänt,

Första advent, och det är dags att julfixa lite här hemma så att vi får fram alla fina julsaker vi har, nya som gamla. Jag har redan fixat adventsljusstakarna, så en av dom står och brinner på ljus nr 1 ;) Men lite gardiner ska upp i vardagsrummet, och en stjärna här, en tomte där. Medan jag håller på så ska jag nog starta Sunes Jul på tvn och ha det i bakgrunden. Jag älskar verkligen den julkalendern!! Bäst är den. Nåja, Ni får se bilder på allt julmys lite senare ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela